Parkering m.m.

Ordningsregler & Parkering

Styrelsen vill informera/påminna om gällande regler för Parkering av fordon, i vårt bostadsområde.

Beslut har fattats om ett avtal med Securitas Bevakning AB som skall utföra parkeringsövervakningen på vårt bostadsområde. Området är skyltat med P-Zon Förbud, vilket innebär att all parkering inom området är förbjuden, utom där det är skyltat med P – tillåten.

Skylten P betyder parkering måndag till fredag högst 24 timmar, samt dag före helgdag och helgdagar behöver fordonet ej flyttas.

Detta är viktigt för att t.ex. snöröjningen skall bli utförd på ett acceptabelt sätt på våra parkeringsytor och gårdar.

Om fordon måste ställas upp en längre tid pga. sjukhusvistelse, utlandsresa el dyl., skall kontakt tas med styrelsen för tillstånd i annat fall riskerar du att få en kontrollavgift.

En släpvagnsparkering finns på ytan ovanför lekparken mellan Äppel- och Päronvägen.

Vi vill också påminna om att inte lämna kvar motorvärmarkabeln i uttaget då den inte används. Om barnen leker med dessa kan det leda till oanade konsekvenser. Sladdar får inte dras genom fönster eller dörrar, inte heller på marken över trottoar eller gångbana.

Om någon mot förmodan erhåller en kontrollavgift och vill överklaga denna skall ni vända på kontrollavgiften där står adress och telefonnummer dit ni skall vända er.

Skall ni ha hantverkare hemma?

Kontakta Peder Andersson i styrelsen för att få ett tillfälligt parkeringstillstånd för era hantverkare. Parkerar de på något annat ställe än parkeringsplatsen riskerar de att få en P-bot på 550 kr.

Biltvätt

Med sjunkande priser på högtryckstvättar är det frestande att tvätta sin bil hemma. Innan du gör det bör du läsa detta

5 svar på Parkering m.m.

 1. Kent skriver:

  Hej
  Jag har haft en diskussion med en kompis som också bor här på Böleäng kring en fråga som jag hoppas att ni kanske kan ge oss lite klarhet kring.

  Kan man under några som helst omständigheter få parkeringböter när man står med sin egen bil på sin egen motorvärmarplats? Förutsatt att det är en helt vanlig bil och man står helt korrekt inom sin egen ruta.

 2. stenfrukten skriver:

  På Äppelvägens parkeringplats finns inte möjlikheter att skotta snön, eftersom vi
  har släpvagnar som står kvar veckovis o blockera annars redan så trongt yta.
  Vissa dagar har man ingenstans plats o parkera bilen. Har man två bilar borde ägaren fatta att en bil måste man köra inne i garaget o den andra stå mittimot sin garage. På så viset får man liten ordning på detta parkeringsplats. Just nu finns ingen ordning.

  • Ordf skriver:

   Vi har en släpvagnsparkering mellan päronvägen och äppelvägen där man kan ha slävagnen uppställd har man ett fordon uppställt längre än 24timmar på P-platsen så riskerar man att få böter kontakta parkerings ansvariga i styrelsen så får dom kontakta ägarna av fordonen.

 3. Kent skriver:

  Ni borde inte skriva att det är emot lagen att ha motorvärmarkabeln hängandes för det stämmer inte. Läs på ellagen från 1997, eller lita på vad elsäkerhetsverket har att säga om saken här: http://www.elsakerhetsverket.se/sv/Fragor-och-svar/Arkiv-fragor/Olasta-motorvarmaruttag/

  ”Vi har en bostadsrätt med motorvärmarstolpar/uttag på parkeringen. Får man lämna dessa olåsta och/eller med sladdarna inkopplade och hängandes lösa när fordonet inte är inkopplat?”

  ”Det finns inget förbud i ellagstiftningen mot att ha det på det sättet”

  Sen så är det egentligen en ickefråga för alla har timers nu så det är ingen ström i dem förutom de ~15minuter som man har programmerat in. Men i och med att folk kanske kollar här ibland så borde det vara korrekt det som står här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.